אחסון אתרים הוא שכירת שטח בשרת בכדי לאחסן את הקבצים של אתרי אינטרנט. אחסון טוב נקבע לפי שני פרמטרים , נפח וסוג האחסון כאשר אחסון שיתופי בעל נפח של 1-3 ג'יגה הוא המומלץ ביותר לאחסון של אתר אינטרנט בודד
ממהרים? הנה השאלות (והתשובות) המרכזיות במאמר
כמה עשרות שקלים, מתחיל מ-20 שקלים בחודש ויכול להגיע גם עד 80 שקלים בחודש.
אחסון שיתופי. לא מדובר באחסון האיכותי ביותר אך הוא בהחלט הבסיסי ביות ומתאים לרוב אתרי התדמית שנבנים כיום
1-3 ג'יגה. אם מדובר על אתר ראשון הייתי ממליץ ללכת יותר לכיוון של ג'יגה אחד, אם מנהלים את האתר באופן נכון אין צורך ביותר.
פשוט לא.
הניסיון לחסוך כמה עשרות שקלים בסעיף הזה מביא לאתר שאינו עונה על הסטנדרטים הכי בסיסיים של אתר אינטרנט רציני.
לא. מדובר על מיתוג בלי יותר מידי ערך מוסף, אני ממליץ לא להתרגש מאחסונים כאלו.
כן.
זה אמנם ידרוש שירות נוסף של העברת אחסון שעליו תצטרכו לשלם לחברת האחסון החדשה שלכם, אבל מדובר בכמה עשרות שקלים ובמקרה הצורך זה לרוב משתלם.
מה זה אחסון לאתר
שירות אחסון אתרים הוא למעשה השכרת הארד-דיסק במחשב מרוחק לצורך שמירת הקבצים של האתר. בדיוק כמו שבמחשב הביתי נשמרים הקבצים שחיוניים לתפעול של המחשב ולעבודה איתו, כך גם אתר אינטרנט זקוק להארד-דיסק שבו ישמרו הקבצים החיוניים לתפעולו.
למרות הדימיון בין המחשב שעליו נמצאים הקבצים של האתר לבין המחשב הביתי לא מדובר באותו סוג של מחשב. המחשבים שעליהם מאוחסנים אתרים נקראים שרתים והם בעלי ביצועים ויכולת עיבוד גבוהים בהרבה משל מחשבים ביתיים. בנוסף לכך, בשרתים מותקנת תוכנה שיודעת לטפל בקריאות ובקשות של גולשים.
השרת מאפשר למשתמשים ממקומות מרוחקים להתחבר אילו ואל הקבצים שנמצאים בתוך ההארד-דיסק שלו ולהציג אותם על המחשב שלהם. בנוסף לכך מחשב כזה גם יודע להריץ קבצים שכתובים בשפת PHP, לנהל מסדי נתונים ועוד.
מכל הסיבות האלו ברור שלא נוכל להשתמש בהארד-דיסק של המחשב הביתי שלנו כדי לאחסן את קבצים הנדרשים לבניית אתר אינטרנט, ומצד שני גם ברור שלא נוכל לאפשר לעצמנו לקנות ולתחזק מחשב ברמה של שרת מאחר וזה ידרוש ידע טכני רב וגם יגרור הוצאה כספית גדולה מאוד. לכן הפתרון הוא לקנות חבילת אחסון בחברת שרתים שיכולה להשכיר לנו מעט מהשטח של ההרדיסק של השרת שנמצא ברשותה כדי לאחסן את האתר שלנו.
לחברות אחסון אתרים כאלו ישנם מספר שרתים שיכולים להיות ממוקמים במקומות שונים בעולם. ההמלצה הכללית היא לקנות חבילת אחסון בשרת שממוקם פיזית במדינת היעד של קהל הגולשים של האתר. לדוגמא אם אנחנו מקימים אתר שקהל היעד שלו מגיע מישראל נרצה שהוא יאוחסן בשרתים שממוקמים בישראל. על אותו העיקרון אם אנו מקימים אתר שרוב הגולשים בו מגיעים מאנגליה, למרות שאנחנו בתור בעלי האתר שגם מתפעלים אותו נמצאים בישראל, עדיין נרצה שהוא ימוקם באנגליה.
היכן הכי מומלץ לרכוש חבילת אחסון?
לאתר ראשון מומלץ לרכוש חבילת אחסון במקום בו ניתן שירות טוב, שישנה אפשרות גם לרכישת דומיין יחד עם חברת האחסון, ושהמחיר בו הוא סביר. שימו לב שאת סעיף המחיר אני משאיר אחרון וזה לא במקרה. מאחר ומדובר על הוצאה של כמה עשרות שקלים בודדים בחודש, כל עוד לא מדובר על מחיר מוגזם (לדוגמא מעל 50 שקלים בחודש) זה בסדר גמור אם מקבלים שירות טוב שיעזור למנוע הסתבכויות טכניות.
איפה הכי מומלץ לרכוש אחסון? | יתרון בולט | בדוק באתר החברה |
---|---|---|
BOX | אפשרות לרכוש את הדומיין והאחסון ביחד | |
Hostinger | מחירים זולים מאוד לחבילת אחסון | |
Secure Host | שירות טוב ומהיר | |
LiveDNS | החברה הפופולרית ביותר בארץ כיום |
איך לבחור אחסון אתרים
ישנם הרבה סוגים של חבילות אחסון שמוצעות דרך חברות השרתים, והשפע הרב שלהן יכול להיות מבלבל בייחוד עבור אלו שבונים אתר בפעם הראשונה. מאחר ולא כולם יודעים להבדיל בין האיכויות השונות של החבילות אעשה סדר בשני פרמטרים בסיסיים שאמורים להיות הקווים המנחים לבחירת חברת האחסון שהכי משתלמת בשבילכם – נפח האחסון וסוג האחסון.
נפח האחסון של אתר
נפח אחסון מתייחס לכמות המקום שאתם שוכרים בתוך השרת. ככל שישנם יותר קבצים באתר וככל שהם שוקלים יותר כך יש צורך בנפח אחסון גדול יותר. אז כמה נפח אחסון צריך בשביל אתר? התשובה לכך תלויה בגודלו ומורכבותו של האתר שמעוניינים להקים. אתרים קטנים או בינוניים כדוגמה אתר תדמית שאינו עולה על 20 עמודים יכול בקלות להסתפק בג'יגה אחד של אחסון. אתרים שמכילים כמה עשרות דפים ומתחילים להיות עשירים יותר כדאי שישבו על אחסון בנפח של שתיים-שלוש גיגה. אם מדובר על חנות אינטרנטית גדולה שכוללת כמה מאות או אפילו אלפי מוצרים, נפח אחסון של 10-20 ג'יגה שיתאימו יותר.
סוג האחסון
ישנם הרבה סוגים של אחסון אתרים שנבדלים בכמות הדומיינים שניתן לאחסן, רמת האבטחה, זיכרון, קישוריות, נפח תעבורה ועוד. למרות שמדובר בפרמטרים חשובים לא ניתן להסביר ולהבין את כולם עד הסוף בלי רקע טכני מתאים ולכן אני מתייחס כאן רק לחבילות הפופלריות ביותר ומציב קריטריון ברור שגם מי שאין לו את כל הידע יכול להבין בכדי לקבל את ההחלטה הנכונה.
אחסון אתרים חינאמי
אחסון זה שאינו מומלץ מאחר והוא ניתן על ידי פלטפורמות שמציעות בניית אתר שמגיע ללא דומיין, מה שמאלץ את בעל האתר להשתמש בסאב דומיין של הפלטפורמה, ובכך האתר לא שייך משפטית לבעליו אלה לחברה האחסון. במידה ואינכם יודעים בדיוק מהו סאב דומיין ואת החשיבות של רכישת דומיין מבחינה בעלות על האתר, אתם מוזמנים לקרוא את המאמר הבא על דומיינים שיעזור לכם להבין באופן מלא מדוע עליכם לרכוש דומיין משלכם. דוגמה לחבילות אחסון חינאמיות ניתן למצוא בWIX או ב – wordpress.com.
מעבר לכך, הפלטפורמות החינאמיות נוטות ללדרוש הצבת פרסומות משלהן בתוך האתרים שממוקמים בהם, ללא שום יכולת של שליטה או התערבות של מי שבונה את האתר. זה אולי מעצבן אבל לחלוטין מובן, כל עוד אתם לא משלמים על האחסון והדומיין זה אומר שמישהו אחר משלם עליהם ולכן האינטרסים שלו יכנסו גם אל תוך האתר שלכם.
ואם זה לא מספיק אז אציין גם שאף חברת אחסון לא תאפשר אחסון של אתרים מורכבים וגדולים ללא תשלום. לכן, אם אתם מעוניינים להקים אתר רציני שכולל כמה עמודים ותוכן איכותי, חבילת אחסון חינאמי הם לא עבורכם.
האחסון השיתופי
זהו אחסון שמומלץ עבור אלו המעוניינים לבנות תדמיתי, מיניסייט או כמה אתרים בודדים. מדובר על השכרה שטח אחסון קטן של השרת כאשר שאר השטח מושכר לאתרים אחרים. ניתן לדמות זאת להשכרת חדר בתוך דירת שותפים. היתרון בחבילה הזאת הוא המחיר הזול, שמגיע לכמה עשרות שקלים בודדים בחודש, אך החיסרון הוא שטח אחסון קטן יחסית שלא מאפשר בנייה של אתרים גדולים ומורכבים. בנוסף לכך, אינכם יודעים עם אילו אתרים אחרים יאוחסן האתר שלכם. במידה ואתם מאחסנים את האתר שלכם בתחום שיתופי שנחלק עם אתרים שאינם הכי אמינים ומעט מפוקפקים זה יכול לפגוע גם באמינות של האתר שלכם. עם זאת זוהי לא תופעה שכיחה במיוחד בייחוד אם רוכשים שטח אחסון בחברה מוכרת ולכן זוהי עדיין חבילה מאוד מומלצת למי שלא מעוניין להקים הרבה אתרים, מעוניין לחסוך בכסף, ורוצה לקבל את היתרונות של חבילת האחסון הבסיסית.
אחסון בשרת ייעודי/ VPS
אחסון זה מאפשר להקים כמה אתרים שיהיו מאוחסנים יחד בשטח שמוקצה ספציפית רק להם ולא נחלק עם אתרים או לקוחות אחרים. זהו לרוב האיחסון שבו משתמשים נותני שירות בתחום בניית האתרים או מקדמי אתרים שמאחסנים את האתרים של הלקוחות שלהם בשרתים אלו תוך הבטחת שליטה מלאה בכל מה שקורה באחסון. בנוסף, מדובר על אחסון שנועד עבור אתרים מורכבים וגדולים כגון חנויות אינטרנטיות שדורשות שטח אחסון רב וזקוקות לרמת אבטחה גבוהה. היתרון בחבילה כזו הוא שטח אחסון גבוה שמאפשר להכיל כמה וכמה אתרים אך החיסרון הוא העלות הגבוהה. במידה ואתם מעוניינים להפוך לנותני שירות בתחום בניית האתרים זהו סוג האחסון המומלץ ביותר.
מה זה אחסון אתרי וורדפרס והאם הוא כדאי?
במילה אחת – לא. אחסון הוא בסופו של דבר השכרת שטח בהארד-דיסק ולכן את הכסף כדאי להשקיע בשרת איכותי התואם לצרכים שלכם. לכן ההלמצה היא להתרחק מחבילות אחסון ממותגות כגון חבילות אחסון מיוחדות, אחסון אתרי וורדפרס, חבילות אחסון מיוחדות עבור SEO / קידום אתרים אורגני וכל דומיהם.
אוקיי, רכשתי אחסון, מה עכשיו?!
לאחר שתרכשו את חבילת אחסון תקבלו מייל מחברת האחסון המכיל את פרטי הכניסה לממשק ניהול האחסון ואת שמות השרתים שעליהם מתבצע האחסון בפועל. בשלב זה תצטרכו לבצע חיבור בין הדומיין לאחסון על ידי הטמעת שמות השרתים של האחסון בתוך לוח הבקרה של הדומיין. במידה ורכשתם את הדומיין והאחסון באותו המקום תוכלו לבקש מחברה האחסון לעשות זאת עבורכם.
לאחר החיבור כל מה שתצטרכו לעשות זה להיכנס אל ממשק האחסון ולחפש את האפשרות להתקין את וורדפרס על האתר שלכם
אוקיי, חיברתי את הדומיין לאחסון, אפשר להתחיל לבנות?
עדיין לא, נשאר עוד שלב אחד והוא התקנת מערכת ניהול התוכן (לרוב וורדפרס) בכדי שניתן יהיה להתחיל בבנייה. לאחר החיבור כל מה שתצטרכו לעשות זה להיכנס אל ממשק האחסון ולחפש את האפשרות להתקין את וורדפרס על האתר שלכם. במערכת הניהול Cpanel ,שהיא המערכת הפופולרית ביותר כיום לניהול אחסון, ההתקנה מתבצעת תחת החלק של אפליקציות להתקנה.
לאחר שתבחרו להתקין את וורדפרס יפתח לכם אף התקנה, הקליקו על כפתור ההתקנה והמתינו כמה דקות שהמערכת תותקן על האתר. חשוב מאוד לפני ביצוע ההתקנה לתת למערכת שם משתמש וסיסמא נוספים שישמשו לזיהוי שלכם בממשק הכניסה בזמן שתבקשו להיכנס ולבצע עריכות.
מכאן תוכלו להתחיל בבנייה.
טיפ אחרון – היו מסודרים ומאורגנים
זה טיפ שאני מזכיר בלא מעט פוסטים בנושא של בניית אתרים – ארגנו לכם קובץ אקסל או גוגל שיטס שבו תכניסו את כל פרטי הכניסה לכל הממשקים של האתר. לכל אתר יש ממשק לניהול הדומיין, ממשק לניהול האחסון וממשק כניסה למערכת הוורדפרס, ומעבר לזה ישנם עוד ממשקים שקשורים באתרים שכדאי לשמור את פרטי הגישה שלהם. לכן הכנתי עבורכם אקסל ראשוני למילוי פרטי האתר שלכם. מוזמנים ליצור ממנו עותק, להוריד למחשב ולמלא את הפרטים בהתאם לאתר שיש לכם, בהצלחה!