ניהול מוניטין בגוגל ובאינטרנט - מה תקבלו אצלי?
מחקר ומיקוד אסטרטגי
איתור ועבודה על כל הביטויים בהם עולים כתבות או ביקורות שליליות וכל הפלטפורומות בהם מתקיים שיח בנושאים וגיבוש אסטרטגיה כוללת לדחיקה והעלמה שלהם למקומות שבהם אף אחד לא ימצא אותם
הקמת נכסים בעלי תדמית חיובית ברחבי הרשת
הקמה של אתרי אינטרנט, עמודים פרטיים ועסקיים ברשתות החברתיות וכרטיסי עסק במגוון פלטפורמות. כולם בעלי תדמית חיובית ובעלי מראה רציני ואמין.
העלאת כתבות באתרי חדשות מובילים
יצירת מערך כתבות שמפורסמים באתרי חדשות גדולים וחשובים שיצרו רושם חיובי בעיני הקהל הרחב והגולשים באינטרנט
ניטור ובקרה שוטפים
מעקב רציף אחר שם העסק בגוגל ורשתות החברתיות השונות ותגובה לכל ביקורת או ידיעה שלילית שעולה.

לקוחות ממליצים




מתעניין בהסרת ביקורות שליליות? מוזמן לשיחת ייעוץ ראשונית ללא עלות!
ניתן גם להשאיר פרטים בטופס הבא
פרוייקטים אחרונים

משה סיטון מהנדסים – אתר לחברת תכנון וייעוץ הנדסי

Best 20 Trading Platforms – אתר אפיליאציה בינלאומי

גן דולב הרצליה – אתר תדמית בשילוב חנות

אורן נפתלי – יועץ נדל"ן

בנייה וקידום חנות אינטרנטית – "טבעת יהלום "
אל תחמיצו אף מאמר!
חפש באתר
מאמרים אחרונים

Negative SEO – קידום אתרים שלילי

קידום שחור – הקידום ה"לא חוקי" של גוגל

עונשים מגוגל: למה גוגל מעניש? הסוגים השונים ודרכי התמודדות

מפות אתר – כיצד הן עוזרות לקידום האתר?

Redirect – הפניות 301 ו302 באתרי אינטרנט

Noindex – הדרך למנוע מגוגל לסרוק דפים באתר

איך לבצע הפניית דומיין? – תהליך, אתגרים וסוגיות טכניות

התפתחות האלגוריתם של גוגל – סקירה היסטורית מלאה
פרוייקטים אחרונים

משה סיטון מהנדסים – אתר לחברת תכנון וייעוץ הנדסי

Best 20 Trading Platforms – אתר אפיליאציה בינלאומי

גן דולב הרצליה – אתר תדמית בשילוב חנות

אורן נפתלי – יועץ נדל"ן

בנייה וקידום חנות אינטרנטית – "טבעת יהלום "
אל תחמיצו אף מאמר!
חפש באתר
מאמרים אחרונים

Negative SEO – קידום אתרים שלילי

קידום שחור – הקידום ה"לא חוקי" של גוגל

עונשים מגוגל: למה גוגל מעניש? הסוגים השונים ודרכי התמודדות

מפות אתר – כיצד הן עוזרות לקידום האתר?

Redirect – הפניות 301 ו302 באתרי אינטרנט

Noindex – הדרך למנוע מגוגל לסרוק דפים באתר

איך לבצע הפניית דומיין? – תהליך, אתגרים וסוגיות טכניות

התפתחות האלגוריתם של גוגל – סקירה היסטורית מלאה
מה זה ניהול מוניטין ואך עושים זאת נכון?
ניהול מוניטין הוא תהליך שעוסק בניקוי התדמית של אדם או חברה ברשת מפרסומים שלילים, ובייחוד בתוצאות החיפוש בגוגל. בכדי לבצע אותו באופן יעיל יש להקים נכסים, דפי רשתות חברתיות, כתבות סקירה חיוביות ועוד כדי שאלו ידחקו את התוצאות השליליות לעמוד השני ומעבר לכך בכל הביטויים הרלוונטיים לשמו של העסק.
ממהרים? הנה השאלות (והתשובות) המרכזיות
ניהול מוניטין (Online Reputation Management) הוא תת תחום של קידום אתרים אורגני שעוסק בשיפור התדמית של אדם או חברה באינטרנט, ובפרט בתוצאות החיפוש של גוגל.
ניתן לפנות לבעלי האתרים שבהם מפורסם התוכן השלילי ולבקש להסירו. ניתן גם לשקול מהלך משפטי של תביעת לשון הרע. חשוב לציין שמהלכים אלו יכולים להיות מעט מסוכנים ולכן כדאי לשקול היטב לפני נקיטה בהם.
דחיקה של כל התוצאות השליליות לעמוד השני, השלישי או הרביעי בגוגל, בכל הביטויים שנמצאו רלוונטיים.
בניגוד לפרוייקט SEO רגיל בניהול מוניטין אנו מקדמים יותר מנכס אחד, ועושים זאת על מעט ביטויים שרמת הקושי שלהם לרוב דיי נמוכה.
תחילה נבצע מחקר שבו נמצא את כל הביטויים הנחוצים ונגבש אסטרטגיה. לאחר מכן נקים אתרי אינטרנט על שם האדם או העסק, נשפר נכסים קיימים, נקים דפי עסק ברשתות החברתיות, נגיב לביקורות שליליות, ונפיץ מאמרי סקירה חיוביים
ניהול מוניטין (Online Reputation Management) הוא תת תחום של קידום אתרים אורגני שעוסק בשיפור התדמית של אדם או חברה באינטרנט, ובפרט בתוצאות החיפוש של גוגל. הצורך בניהול מוניטין לרוב מתעורר לאחר שמוצאים תוצאה או אזכור שלילי בתוצאות החיפוש, זו יכולה להיות ביקורת שלילית על עסק, כתבת חדשות על אדם פרטי שמפרסמת על הסתבכות כלשהי שעבר או אפילו תוצאות של תולעת המשפט שזהו האתר שמציג לציבור תוצאות של פסקי דין, שעלולות להשתרבב לדף תוצאות החיפוש. התהליך של ניהול מוניטין שמבוצע על ידי מקדם אתרים ידחוק את התוצאות השליליות הללו אל מקומות שאף אחד לא ימצא אותם. חשוב לציין שניהול מוניטין לא יכול למחוק לחלוטין תוצאות מהרשת, זאת מאחר ואין לנו אפשרות גישה לאתרים שהעלו את התוכן השלילי, אבל מה שכן ניתן לעשות שהוא אפקטיבי לא פחות הוא להעלותנכסים וכתבות חיוביות שיתפסו את המקומות הראשונים בגוגל וכך ידחקו את התוצאות השליליות לעמודים הפנימיים בגוגל שאליהם אף אחד לא מגיע.
למה ניהול מוניטין כל כך חשוב?
מאחר וכיום כל אחד מאיתנו יכול להגיע למידע אודות חברה או אדם בשניה דרך גוגל, כדאי מאוד למי שיודע שיש עליו מידע לא חיובי ברשת לטפל במצב. זה יכול להיות אדם שמתראיין לעבודה חדשה וכבר יודע שלפני או אחרי הראיון המראיין יחפש את שמו בגוגל כדי לקבל עליו עוד מידע. זו גם יכולה להיות חברה שמציעה שירות יקר ויודעת שלקוחות פוטנציאלים יעשו סקר שוק מעמיק ובחינה מדוקדקת של החברה שאותה ישכרו בכדי לקבל ממנה את השירות. אלו גם יכולים להיות בעלי הון או אנשים בעלי כוח ושליטה שתדמית ציבורית מאוד חשובה להם מתוקף מעמדם העסקי או התפקיד הניהולי המתקדם שבו הם נמצאים. בכל המקרים האלו היכולת לשלוט בצורה מסוימת באופי התוצאות, או לפחות לדחוק אזכורים בעייתיים לעמודים אחוריים היא חשובה מאין כמותה.

מצבים שמחייבים ניהול מוניטין
כתבות שליליות שעבר זמנן
לא תמיד הסיפור שמופיע ברשת ומתאר מקרה שקרה ממשיך להיות רלוונטי בהווה: דוגמא שנתקלתי בה הייתה אפליקציה בתחום גני הילדים בארצות הברית שבעליה התייעצו איתי בעקבות שתי כתבות לא מחמיאות שפוסרמו עליהן כשנה לפני כן. הכתבות תיארו פרצת אבטחה שהתרחשה באפליקציה, שכבר טופלה והאפליקציה הייתה בטוחה ב100% לשימוש. למרות זאת זה לא מנעה מאותה כתבה מלהמשיך ולהיות מוצגת לכל מי שחיפש ברשת את שמה של אותה אפליקציה. מאחר והיה מדובר על כתבות בשני אתרי חדשות גדולים, גם לאחר שנה מפרסום הכתבה היא עדיין הוצגה בעמוד הראשון בדף תוצאות החיפוש של גוגל על השם של האפליקציה. בשלב זה כבר היה ברור שיש צורך בנקיטה של פעולה אקטיבית לשם שינוי של המצב, שעד לאותה נקודה הסב נזקים לא מבוטלים לרווחיות של אותה אפליקציה.
לא כל מה שמתפרסם משקף את המציאות במלואה
פעמים רבות יש פרסום חלקי, מוטה או אפילו שקרי. מצבים שיצא לי להיתקל בהם לא מעט כללו חברות מסחריות (או מתחרים עסקיים) שהיו עוסקות ב"ללכלך" זו על זו — כלומר, מפרסמות במכוון תוכן שלילי על אחת על השניה במטרה לפגוע בשמם או ליצור תדמית שלילית. הרעיון המרכזי הוא שברגע שגוף עסקי אחד מזהה חולשה או רוצה להזיק למתחרה, הוא עלול להעלות עליו האשמות, כתבות פוגעניות או תוכן המעורר חוסר אמון.
במצבים כאלו חברה מתחרה עלולה לכתוב ולפרסם תכנים פוגעניים, למשל האשמות על איכות שירות גרועה, רמיזות להונאה או טענות שקריות. אם התוכן השלילי מתפרסם באתרים בעלי סמכות גבוהה (בלוגים מוכרים, רשתות חברתיות פופולריות או פורטלי חדשות), הוא עשוי להופיע מהר מאוד בתוצאות החיפוש כשתקלידו את שם החברה שנפגעה. במצבים כאלו אין אפשרות להסיר את התכנים השליליים לחלוטין (כי לא מדובר בהכפשה בלתי חוקית ישירה, או שהאתרים מסרבים למחוק), ולכן במקרה כזה, החברה הנפגעת זקוקה לפעולות מהירות של ניהול מוניטין ודחיקת התוצאות השליליות, ועבודה שוטפת של קידום כדי להבטיח שהמידע השלילי לא יצוף חזרה לעמוד הראשון.
מתעניין בהסרת ביקורות שליליות? מוזמן לשיחת ייעוץ ראשונית ללא עלות!
ניתן גם להשאיר פרטים בטופס הבא
פעולות שניתן לבצע לפני ביצוע ניהול מוניטין
פנייה לבעלי האתרים שאצלהם עלה המידע השלילי
במצבים שבהם המידע שפורסם הוא שגוי או לכל הפחות לא רלוונטי, אפשר לבצע ניסיון דיפלומטי: לפנות בצורה מכובדת לאתר שהעלה את הכתבה ולבקש להסיר או לעדכן אותה. באתרים קטנים או בקרב כותבי בלוגים בודדים, לעיתים יש פתיחות לשקול זאת, בייחוד כשמדובר באירוע רחוק מהעבר שכבר לא מעורר עניין תקשורתי או כאשר התוכן עצמו איבד רלוונטיות לאורך השנים.
אולם זוהי יכול להיות גם חרב פיפיות (הכוונה היא למעשה שיכול להשיג את התוצאה ההפוכה לחלוטין מזו שאליה התכוונו) מאחר וישנה אפשרות שהפנייה תתפרש כסיפור חדש בפני עצמו: גוף התקשורת או כותב הבלוג עשוי לסקר את עצם הבקשה להסרה, ולהקים ידיעה תחת כותרת נוסח “X מנסה למחוק את ההיסטוריה שלו”. במצב זה, הפרשה עלולה לקבל רוח גבית ובולטות מחודשת, מה שמסכל את המטרה המקורית של הפנייה ומדגיש יותר את הנושא השלילי.
במצבים אחרים שבהם מדובר על כתבות שפורסמו על ידי חברות שמנסות לפגוע בגוף עסקי במכוון ולא על הכתבת חדשות תמימה פעולה כגון פנייה לגוף המפרסם היא אפשרית אומנם אך חשוב לקחת בחשבון שמאחר ומדובר במלחמת הכפשות הדדית יש סבירות שהגוף המפרסם יהיה מוכן להסיר את הכתבה רק עבור סכום כסף או בעבור מילוי אינטרס אחר כלשהו שיש לו. לרוב כאשר מדובר על מצבים כאלו הפנייה לגוף המפרסם לרוב לא מתבצעת אלא יותר נתפסת כצד שלא יביא לתוצאה הרצויה ומוותרים עליו מראש
בחינה האופציה המשפטית (לשון הרע)
אם פורסם על אדם מידע שקרי לחלוטין, הוא עשוי לשקול הליך משפטי בגין לשון הרע. החוק בישראל, למשל, מאפשר לקבל פיצויים עד סכום מסוים ללא הוכחת נזק. לעיתים עצם שליחת מכתב התראה מעו״ד אל כותב המאמר תגרום להסרה זריזה של הטקסט הפוגעני, בייחוד אם מדובר באתר קטן או בבלוג שבעליו מעוניין להימנע מסכסוך משפטי.
עם זאת, גם האפשרות המשפטית רבת סיכונים:
אם המידע נכון, סביר שבתי המשפט יקבעו שאין פה לשון הרע, ואז לא רק שלא מסירים את הכתבה, אלא שההליך מושך תשומת לב נוספת ומעניק לפרשה סיקור חוזר. פרסום על ההליך עצמו עלול להבליט שוב את הדברים השליליים.
במקרים של מדיה חזקה (כגון אתר חדשות מוביל), היועצים המשפטיים של הגוף המפרסם עשויים לנהל הליך מורכב ויקר שעלול להסתיים בכישלון. נוסף על כך, אתרים גדולים נוטים לסקר תביעות המתנהלות נגדם, וכך מתקבלת סיטואציה שבה עצם התביעה גורמת להגברת החשיפה השלילית. במובן זה, התביעה המשפטית מספקת “חומר בעירה” נוסף, שיכול לחדש את העניין התקשורתי בפרשה ולנצל אותה לכותרות מפתיעות — בדיוק ההפך מהכוונה המקורית של מבקש התביעה.

הבנה לעומק של תהליך ניהול מוניטין
בהנחה שאנו מבינים שהערוצים המשפטיים ודיפלומטיים לא יעזרו, אנחנו מגיעים לאפשרות הבטוחה ביותר שהיא ניהול המוניטין ברשת. למעשה מדובר אסטרטגיה של בניית נכסים באינטרנט ויצירת תוכן חיובי בכדי לדחוק את התוצאות השליליות שפורסמו אל עמודים נמוכים יותר. זו פעולה שמשלבת מומחיות בקידום אתרים (SEO), ביחד עם גישה אסטרטגית רחבה של “כיבוש” דפי תוצאות החיפוש בגוגל.
יעדים לפרוייקט ניהול מוניטין
ישנם שלושה יעדים אפשריים שיחשבו כהצלחה בפרוייקט של ניהול מוניטין.
- דחיקה של כל התוצאות השליליות עד לעמוד השני בכל ביטויי החיפוש הרלוונטים שבהם הם עולים. זאת מאחר ואנו יודעים ש 97% מהחיפושים בגוגל מסתיימים בכך שהמחפש מסתפק במה שמצא בעמוד הראשון. רק בשלוש אחוז מהמקרים מי שמחפש יבצע מעבר לעמוד השני או השלישי או אפילו לעמודים עמוקים יותר. לכן היעד הראשוני או הצנוע יותר שנוכל להציב לעצמנו יהיה היעד של לדחוק את התוצאות אל העמוד השני וברגע שכל התוצאות השליליות מגיעות לשמה נוכל לסיים את הפרויקט ולהחתיר אותו בהצלחה.
- דחיקה של התוצאות עד לעמוד השלישי ולא רק לעמוד השני. בדרך כלל נחשוב לנקוט במטרת העמוד השלישי כיעד להצלחה בפרויקט אם אנו יודעים שמדובר על תוצאות שליליות חזקות במיוחד שיכולות לחזור לעמוד הראשון במידה והפרויקט של ניהול המוניטין הסתיים רק כאשר הם הגיעו לעמוד השני, נאמר למקומות 12 או 13. מאחר וגוגל נחשב לעיתים לתנודתי ישנה אפשרות שהתוצאות השליליות יוכלו לחזור ולעלות מהמקומות שאליהם הצלחנו לדחוק אותם. לכן אם אנו מעוניינים להיות בטוחים יותר בתוצאות שאנו מקבלים בפרויקט נוכל להציב לעצמנו את המטרה של לדחוק את התוצאות לעמוד השלישי בדף תוצאות החיפוש וככה להיות בטוחים שהם לא יחזרו לעמוד הראשון בכמעט 100% מהמקרים.
- דחיקה של התוצאות השליליות עד לעמוד הרביעי של תוצאות החיפוש. מהלך כזה יכול להבטיח שהם יכנסו לבית הקברות של החיפוש ואף אחד לא ימצא אותם. נקיטה ביעדים כאלו נועדה עבור מי שרוצה שגם שלוש האחוז מהמחפשים שמגיעים מעבר לעמוד הראשון של דף תוצאות החיפוש הראשון לא ימצאו את התוצאה השלילית. בהינתן שאנו מצליחים לדחוק את התוצאות השליליות עד לעמוד רביעי נוכל להיות בטוח במאה אחוזים גם שאף אחד לא ימצא אותם וגם לא יהיה להם סיכוי לחזור באיזה שהיא צורה לעמוד הראשון בגוגל אי פעם.

השוני בין פרוייקט ניהול מוניטין לפרוייקט SEO רגיל
מיעוט ביטויים לקידום
כשאנשים מדברים על “קידום אתר” באופן סטנדרטי, הם מתכוונים בדרך כלל לעליית אתר אחד במגוון ביטויים שחלקים בעלי תחרותיות גבוהה וחלקם בעלי תחרותיות נמוכה. בניהול מוניטין, המצב הפוך: קיימים רק מעט ביטויים לחיפוש כך שעיקר המאמצים מתרכזים סביב השם (לדוגמא "פלוני אלמוני") או הביטוי שמכיל את שם האדם, פלוס וריאציות אפשריות כמו “פלוני אלמוני המלצות”, “פלוני אלמוני שוחרר”, או “פלוני אלמוני ביקורות”, ולא יותר מכך (זאת, שוב, בניגוד לקידום של אתר עסקי שבדרך כלל מתמקד בעשרות ביטויים שונים).
כל ביטוי מצריך כיבוש מלא
בכל אחד מהביטויים שנמצא בהם תוצאות שליליות, אנו לא רוצים רק להופיע במקום 1 עם אתר אינטרנט אחד שנבנה אלא אנחנו רוצים למלא את כל 10 התוצאות הראשונות באזכורים חיוביים או ניטרליים כך שלא ישאר מקום לתוצאה השלילית, מה שידחק אותה אל עמוד שני, שלישי או הלאה, וכך שמרבית הגולשים לא ייתקלו בה כלל. במקרים מסוימים, התוצאה השלילית מגיעה מאתר בעל סמכות גבוהה (אתר חדשות, פורטל גדול או בלוג חזק). תוצאה כזו כבר מושרשת חזק בגוגל וקשה לדחוק אותה, משום שהדומיין נחשב איכותי. כדי לדחוק כתבה כזו יש להציב מולה לא עמוד בודד, אלא רשת שלמה של עמודים שיצליחו להתקדם מעליה. לכן ניהול מוניטין דורש הקמה וקידום של עמודים רבים, כל אחד מאנדקס באופן מוצלח – די באחד מהם שיהיה חלש, כדי שהתוצאה השלילית תתגבר עליו ותישאר גבוהה יותר בדירוג.
מתעניין בהסרת ביקורות שליליות? מוזמן לשיחת ייעוץ ראשונית ללא עלות!
ניתן גם להשאיר פרטים בטופס הבא
ביצוע של ניהול מוניטין בפועל
שלב ראשון – מחקר וגיבוש אסטרטגיה
ראשית, חשוב לזהות את הביטויים הקריטיים עבור האדם או העסק, כגון שמו המדויק או וריאציות שלו, ולכן נתחיל במחקר מילות מפתח. במידה ואני מעוניין לנקות את השם שלי אני אחפש את הביטוי "כפיר מנשה" ואבדוק מהן התוצאות שעולות בעמוד הרשון של תוצאות החיפוש. אם מדובר על מקרה בעל מאפיינים מסויימים, לדוגמא תאונת פגע וברח שמישהו היה מעורב בה, אנשים מחפשים גם ביטויים משלימים כמו "שם האדם + דרס", "שם האדם + פרשה" או "שם האדם + פלילי". השלמות אלו גם יכולות לעלות בהשלמות האוטומטיות של גוגל ולכן גם אם מישהו מעוניין רק לחפש את שם האדם וגוגל יציע עבורו ביטויים משלימים כאלו הוא בהחלט יתן בהם הצצה.
ההיגיון שמאחורי זיהוי הביטויים הללו הוא להבין כיצד אנשים מחפשים את האדם או החברה כאשר הם מחפשים עליהם מידע.
אם מדובר על עסקים, בנוסף לביטוי שמכיל את שם העסק בלבד, יוכלו להיות עוד אפשרויות שאנשים יחפשו כמו: “שם החברה” + “ביקורות” או + “הונאה”, “שם המנכ”ל” + “סכסוך” וכן הלאה.
חשוב לציין שבניגוד לפרוייקט קידום אתרים רגיל חלק מהביטויים האלו יהיו בעלי נפחי חיפוש נמוכים במיוחד, אך גם עשרה חיפושים בחודש של מונח שלילי יכולים לעורר בעיה. לכן, גם בביטויים בעלי כמות חיפושים נמוכות ואפילו אפסיות ניטה לפעול בכדי להיות בטוחים בתוצאות עד כמה שניתן.
שלב שני – הקמת נכס מרכזי
אתר אינטרנט נחשב לנכס החזק והיוקרתי ביותר בעולם האינטרנט ולכן אתר תדמית יהיה המקום הראשון שאליו נפנה כאשר אנו באים לעשות פרויקט של ניהול מוניטין. במידה ולחברה או לבן אדם שאנחנו רוצים לנקות את שמו אין אתר אינטרנט על שמו אנו נרצה בתור התחלה ליצור לו אתר כזה שגם כתובת הדומיין וגם נושא האתר יהיה השם של אותו בן אדם כך שהוא יוכל לטרגט באופן יעיל את ביטוי החיפוש של שם הבן אדם שאותו צריך לנקות.
מאחר ומדובר בנכס החזק ביותר בעולם האינטרנט כאשר גוגל יזהה שיש אתר כזה הוא ימהר להציג אותו ראשון בדף תוצאות החיפוש על השם של הבן אדם. זאת מאחר ומדובר על אתר שלם שמוקדש לחלוטין רק לאותו בן אדם וזאת בניגוד לתוצאות המכפישות שיכולות להיות כתבות באתרי חדשות גדולים או אפילו בבלוגים שהנושא שלהם הוא נושא כללי אחר ורק מוצגת בהם כתבה אחת מיני רבות על אותו בן אדם.
מומלץ מאוד שהאתר יהיה אתר מעמיק ויכלול כמה עמודים מעבר לעמוד אחד כאשר החשוב ביותר שבהם הוא עמוד אודות. זאת מאחר ועמוד האודות, בנוסף לעמוד הבית, נועד להציג באופן ממוקד את הבן אדם שעליו מדובר ולכן הוא רלוונטי מאוד לאותו ביטוי חיפוש אנו מטרגטים. מעבר לכך, נשאף להקים עמודים נוספים ולעשות את האתר כמה שיותר מקודם ומותאם לגוגל וזאת מאחר שאתרים חזקים שמקודמים בצורה טובה זוכים לארבעה עד חמישה קישורי משנה הנקראים סייטלינקס בעמוד תוצאות החיפוש.
בכדי שכישורי המשנה האלו יוצגו חייבים שיהיו עמודים באתר שניתן יהיה להגיע אליהם דרך קישורים אלו לכן מומלץ להקים כמה עמודים כגון עמודי שירות ואולי אפילו בלוג מאמרים שנפרסם בו כמות מאמרים קטנה אך מכובדת בכדי להבטיח שהאתר גם מגיע לעמוד הראשון וגם תופס כמה שיותר קישורים נוספים שהוא יכול מעבר לשני המקומות הראשונים של עמוד הבית ועמוד האודות.

ניצול נכסים דיגיטליים קיימים
ביצוע נכון של ניהול מוניטין אינו מתבסס רק על יצירת נכסים חדשים אלא ניצול של אלו הקיימים, אם אילו עדיין לא ממוקמים גבוהה מספיק. ניתן לבצע חיפוש על כל הנכסים הדיגיטליים של העסק ולאחר שאיתרנו את כולם, לשפר ולקדם אותם כך שיטפסו למעלה בתוצאות. ניתן לשפר להם את התוכן, ניתן לעדכן אותם בפרטים האחרונים של העסק ובמה שחדש בו וגם ניתן לקשר אליהם ממקורות אחרים באותו תחום העיסוק של העסק. לנכסים דיגטליים חדשים שאנו מקימים יקח זמן ליצבור עוקבים, תכנים ובאופן כללי מוניטין אצל גוגל כאתרים ששווה לדרג אותם. לעומת זאת כלפי נכסים קיימים שכבר קיימים כמה חודשים ברשת גוגל נוטה להיות פחות חשדן ואם אילו מתחילים להראות מגמת שיפור ותחזוקה טובה גוגל בהחלט יכול לתת להם דירוג גבוהה בזמן פחות יותר מאשר לנכסים שזה עתה הוקמו.
הפעולה הראשונה באתרים כאלו תהיה אופטימיזציה מלאה מה שיעזור לו להתקדם מהר על השם שאנו מנסים לנקות.
שלב שלישי – הקמת אתרים נוספים
לא די באתר ראשי אחד, מפני שהוא מסוגל לתפוס רק תוצאה אחת (או כמה תוצאות אם יופיע עם סייטלינקס). גם אם האתר המרכזי הוא חזק, הוא עדיין לא יוכל למלא את כל עמוד התוצאות הראשון. בפועל, כדי לדחוק אזכורים שליליים ולהשיג נוכחות נרחבת, נוהגים להקים מספר אתרים משניים או דפי נחיתה (Landing Pages) פשוטים, שכל תכליתם להופיע בחיפוש על השם או הביטוי הרלוונטי מתחת לאתר הראשי ובכך לדחוק את התוצאות השליליות עוד יותר למטה.
באופן טיפוסי, אפשר להקים "אתרי לוויין" בוורדפרס, שאלו אתרים קלים יחסית, המכילים רק עמודים בסיסיים על האדם או החברה. מדובר לעיתים באתרי מיניסייט, שבהם כל עמוד מציג פן מסוים של הפעילות או הרקע כמו "אודות", "עשייה מקצועית", "יצירת קשר", "שאלות נפוצות.
אם נרצה להשקיע ממש באתרים הנוספים נוכל לפתוח כל אתר על נושא אחר לחלוטין. אומנם כל האתרים ידברו על אותו בן אדם שעל שמו אנו רוצים להתברג אבל כל אחד מהם יוכל לדבר על פן אחר בחייו. לדוגמא ניתן יהיה לעשות אתר אחד שמדבר על החיים העסקיים או המקצועיים, ואתר אחר שמדבר על תחביב או עיסוק נוסף שאותו בן אדם עושה באופן תדיר. אתר נוסף יוכל להיות בלוג שבו הוא משתף כל מיני הגיגים ומחשבות שיש לו על כל נושא שבעולם, ולמעשה אין מגבלה לכמות הנושאים שניתן למצוא ועליהם ניתן להקים אתרים כל עוד הם מגובים בפעילות אמיתית שמתבצעת על ידי אותו בן אדם.
חשובלציין שהאתרים לא חייבים להיות מפוארים ומעוצבים בצורה מושקעת, אך חייב להיות בהם תוכן בלעדי (גם אם מצומצם) ואמיתי. ללא תוכן גוגל עשוי להתעלם מהאתר או להוריד את ערכו בדירוג אל מתחת לתוצאות השליליות. כמו כן, לא מומלץ להעתיק במדויק את אותו הטקסט בין אתרי הלוויין השונים, עדיף לגוון בניסוחים כדי להמחיש שמדובר בעולמות תוכן או בהרחבות שונות על אותו נושא.
במקרים מורכבים במיוחד, מקימים לא רק שניים או שלושה נכסים, אלא “צבא” של ממש. מטרתו של אוסף האתרים והדפים היא להכניס כמה שיותר תוצאות חיוביות או ניטרליות לתוצאות החיפוש, וכך לוודא שגם אם יש עוד כתבה או סרטון שלילי, הוא יידחק לפחות לעמוד השני. מבחינה מעשית, אם מקדמים במקביל את כל האתרים האלה בהחלט יהיה ניתן להגיע לתוצאה הרצויה.
מתעניין בהסרת ביקורות שליליות? מוזמן לשיחת ייעוץ ראשונית ללא עלות!
ניתן גם להשאיר פרטים בטופס הבא
שלב רביעי – רשתות חברתיות ופרופילים אינטרנטים
פייסבוק, טוויטר, לינקדאין
בנוסף להקמת אתרים ניתן להקים גם דפים אישיים ועסקיים בכל אחת מהרשתות החברתיות. הדוגמאות הפופולריות ביותר הם כמובן פייסבוק, טוויטר ולינקדאין, אבל כל רשת חברתית שבה תוכלו לפתוח פרופילים תהיה אופציה טובה. חשוב רק לציין שהקמת הפרופילים לא תמיד תספיק ולכן כדאי גם לפרסם בהם פוסטים ניטרליים וחיוביים – החל מעדכונים מקצועיים ועד שיתופים על ענייני היום־יום – ובכך לייצר זרם של מידע חדש. המטרה היא להראות נוכחות פעילה: ככל שהדף נשאר “חי” ומתעדכן לעיתים קרובות, מנוע החיפוש מזהה אותו כעמוד רלוונטי. מעבר לכך ברגע שהעמוד צובר עוקבים או מעורבות (תגובות, לייקים ושיתופים), ניכרת סבירות גבוהה יותר כי הוא יתברג במקום בולט בתוצאות החיפוש וידחוק אזכורים שליליים אל העמודים הבאים.
פרסום תכנים ביוטיוב
סרטוני וידאו יכולים גם הם להופיע בתוצאות החיפוש על שם אדם. למעשה, גוגל מציגה לעיתים קרובות “תיבת וידאו” (Video Box) עם סרטונים רלוונטיים. ניתן להעלות סרטון קצר ואינפורמטיבי על פעילויות שונות ובכך ליצור עוד נכס שתופס מיקום יקר ערך בדירוג. לעיתים עושים כמה סרטונים שונים, כדי לתפוס יותר מתוצאה אחת.
אתרי מדרג ואינדקסים
יש אתרים או אינדקסים מקצועיים, כמו “דפי זהב”, “המקצוענים”, פורטלים כלליים וכדומה. בכל אחד ניתן לפתוח כרטיס ייעודי שמזכיר את שם האדם או העסק. את העמודים האלה לרוב לא ניתן לעדכן ולא ניתן להוסיף בהם תוכן חדש אך למרות זאת מומלץ לפתוח אותם כמעין ניסיון נוסף שבמקרים מסוימים יכול להצליח ולהתברג מעל התוצאות השליליות ובכך לדחוק אותן למטה.
שלב חמישי – מענה לביקורות שליליות והוספת ביקורות חיוביות
איתור כל הביקורות השליליות המופיעות ברשתות החברתיות ובאתרי ביקורות ונתינת מענה טוב ככל האפשר אליהם. אם מדובר בביקורת על פגם כלשהו במוצר או בשירות בהחלט יש לקחת זאת ברצינות, לתקן ולשפר את האלמנטים עליהם הועברה הביקורת ולהגיב על הביקורת השלילית כאשר דואגים לציין זאת. ניתן לפנות למנהלי האתר/כותבי הביקורת ולבקש מהם לעדכן את הסקירה תוך ציון תיקון הליקויים שהועלו. אם מדובר על לקוחות לא מרוצים כדאי ליצור עמם קשר בכדי לראות מה ניתן לעשות כדי לתקן את המצב בכדי שיסכימו לעדכן את הביקורת לחיובית.
בנוסף למענה לביקורות שליליות, ניתן גם ליצור קשר עם לקוחות מרוצים בכדי שאלו יפיצו את הביקורת החיובית שיש להם על העסק. בדיוק באותה הדרך שעולות ביקורות שליליות על העסק לאתרים ביקורת חזקים, יכולים גם לעלות ביקורות חיוביות במידה והעסק יעודד לקוחות לעשות זאת. ניתן אפילו להציע הנחות או מבצעים ללקוחות שנותנים דירוג חיובי ובכך להבטיח שגם אם יעלו ביקורות שליליות נוספות הם יבלמו בים של ביקורות חיוביות. זוהי אסטרטגיה טובה מאוד שכן היא נותנת במה חיובית לעסק באתר שידוע שהוא אינו מוטה, ולכן זוכה לאמון גדול של הגולשים.

שלב שישי – פרסום כתבות חיוביות או ניטרליות
אתרים כמו מעריב, וואלה, ynet או N12 זוכים לתנועת גולשים גבוהה ולבולטות במנוע החיפוש, כך שפרסום כתבה חיובית או ניטרלית שם בהחלט לעלות לראש התוצאות כשהגולשים מחפשים את שם האדם או החברה.
ניתן לפנות לעורכים או למחלקת הפרסום או לחפש ספקי קישורים שיש להם קשרים באתרים אלו, ולבקש לפרסם כתבה ממומנת על האדם או העסק הרלוונטי. לעיתים מדובר בראיון תדמיתי או בסיפור המסכם הישגים מקצועיים והצלחות עדכניות. כאשר הכתבה מופיעה בעמוד הכלכלה או הטכנולוגיה, או אפילו במדור מגזין, היא יכולה לקבל חשיפה משמעותית – הן מבחינת מנוע החיפוש והן מבחינת ציבור הקוראים.
על אותו עיקרון ניתן לבצע פרסום גם ברשת בלוגים איכותית. לצד האתרים הגדולים, חברות יח״צ מקיימות שיתופי פעולה עם בלוגרים או אתרי נישה, שגם להם משקל לא מבוטל בגוגל. ניתן לפרסם שם תוכן חיובי בתמורה לתשלום או שיתוף פעולה, וכך יוצרים עוד מקורות שמאזכרים את השם או החברה בהקשר הרצוי.
מתעניין בהסרת ביקורות שליליות? מוזמן לשיחת ייעוץ ראשונית ללא עלות!
ניתן גם להשאיר פרטים בטופס הבא
מורכבות התהליך והיבטים מיוחדים
כמה עולה ניהול מוניטין?
שירות ניהול מוניטין עולה לרוב יותר מקידום אתרים רגיל, היות שלא מקדמים רק אתר אחד אלא “צבא” של נכסים שבכולם צריך להוסיף תוכן, להטמיע שיפורים ולקשר ביניהם. גם פעולות היח”צ (למשל פרסום כתבות באתרים מובילים) כרוכות לרוב בתשלום משמעותי. מהסיבה הזאת רוב הלקוחות של שירות ניהול מוניטין הן חברות גדולות ובעלות שם או אנשים בעלי מעמד גבוה שמבינים את חשיבות הניקיון השמי ויסכימו להוציא כספים נכבדים, כי בעבורם זה משתלם בטווח הארוך.
מקרים בהם ניהול מוניטין יהיה פחות יעיל
חשוב לציין שלא בכל מצב ניהול מוניטין יוכל לעזור. אחת הדוגמאות הבולטות לכך היא המקרה של אלאור אזריה, שבמהלך שירותו הצבאי ביצע ירי במחבל מנוטרל. האירוע הזה, שזכה לסיקור תקשורתי נרחב בישראל, חצה את גבולות העיתונות והרשת והפך לסוגיה ציבורית סוערת. שמו של אזריה התקבע בתודעה הציבורית כקשור למקרה הזה בצורה כל כך חזקה שתהיה בלתי אפשרית לניתוק, אפילו במצב שכל הכתבות שהתפרסמו בזמנו על המקרה יורדו מהרשת. מעבר לכך כאשר אדם מוכר מאוד לציבור מפרשה מסויימת, כל מידע שקשור אליו (גם אם אינו קשור באותו מקרה) יכול לעורר עניין ולהחזיר את אותו מקרה לתודעה הציבורית במהירות. במקרה של אזריה, די באזכור קטן בכלי תקשורת או ברשתות החברתיות, כדי להעיר מחדש את הסיפור הישן ולגרום לכתבות מהעבר לחזור למוקד השיח. תהליך זה מקשה מאוד על ניסיונות לבצע "דחיקה" של התוצאות השליליות, מפני שהן נתמכות שוב ושוב ברמת מעורבות גבוהה.
משך הזמן הדרוש
ניהול מוניטין הוא תהליך ממושך לא פחות מקידום אורגני. לעיתים מדובר בהשקעה של שנה, במהלכה בונים נכסים שונים, מעדכנים אותם בתוכן ומחזקים אותם על ידי קישורים חיצוניים, עד שהדירוגים שלהם עולים בהדרגה. יש מקרים שהעלייה תהיה מהירה, למשל אם הכתבה השלילית נמוכה בהיררכיית אתר החדשות או לא בעלת תוכן ארוך ועשיר. לעומת זאת, אם מדובר בכותרת ראשית מאתר גדול, עשויים לעבור חודשים רבים עד שעמודים חיוביים ידחקו את הכתבה “הכבדה”.
הבנה של מימד הזמן בתהליך ניהול המוניטין היא קריטית. מאחר ולא ניתן לבצע ניהול מוניטין מעכשיו לעכשיו, חשוב מאוד לשקול ביצוע של תהליך זה מראש אם יודעים או משערים שביקורות שליליות עלולות להתפרסם במהלך הזמן הקרוב. לרוב עסקים נחשפים לניהול מוניטין רק כאשר הם מבחינים בביקורת שלילית שנכתבה עליהם, עלתה לאיור ותפסה מקום נכבד בדף התוצאות. זהו שלב שבו נזק כבר יכול להיגרם מאחר ועד שניהול מוניטין יתחיל לשאת פירות יעברו לפחות כמה שבועות טובים שבהם הביקורת תהיה מדורגת בדף התוצאות כאשר לקוחות פוטניצאלים יחפשו את שם העסק, וחבל. לכן ההמלצה היא להתחיל ניהול מוניטין מרגע פתיחת העסק או מרגע הקמת האתר שלו באינטרנט. עם כל הנכסים הדיגיטליים שתופסים את המקום בדף תוצאות החיפוש נבנים ומתחוזקים היטב כמה חודשים לפני שביקורת שלילית כלשהי מופיעה, יהיה לה קשה עד בלתי אפשרי להתברג בדף התוצאות וכך אף אחד לא ייחשף אליה.
לקוחות ממליצים




מוזמנים להתרשם מכל חוות הדעת עליי
כמקדם אתרים מומלץ