בניית אתר אינטרנט לבד

גלו מהן ארבעת השאלות החשובות שאתם חייבים לשאול כדי לדעת אם תוכלו לבנות את אתר האינטרנט לעסק שלכם לבד.
בניית-אתר-אינטרנט-לבד

מה תגלו במאמר הזה?...

ישנם הרבה בעלי עסקים שכבר יודעים שהם זקוקים לאתר אינטרנט לעסק וגם מעוניינים לבנות אותו לבד אבל לא ממש יודעים מאיפה להתחיל. מאחר ולא לכל בעל עסק יש את הזמן והמשאבים להבין את התחום לעומקו יש קושי רב לקבל את ההחלטה לעשות את הצעד הראשון ולהתחיל את התהליך. לזה נוסף גם הבלבול הגדול עקב כמות המידע העצומה שמתפרסמת בצורה לא מאורגנת שמכילה גם המון מידע סותר. אז בכדי לעשות סדר בדברים, במאמר הזה אסקור את ארבעת השאלות החשובות שאתם חייבים לשאול את עצמכם בתור בעלי עסקים בכדי לדעת האם באמת תוכלו לבנות אתר אינטרנט לבד.

אז, האם אני באמת יכול לבנות אתר אינטרנט לבד?

התשובה הפשוט והקצרה היא – כן!
כאשר מדובר על בניית אתר שמיועד לעסק בתחילת דרכו הדיגיטלית כל אחד יכול לעשות זאת אבל התשובה היותר מורכבת היא מה יהיה המחיר הלא כספי שתשלמו על כך והאם הוא יהיה שווה את זה. לכל בעל עסק יש את האילוצים הצרכים והמגבלות שלו ולכן, לפי התשובות שתתנו לארבעת השאלות הבאות תוכלו לדעת לא רק האם אתם יכולים לעשות זאת אלא גם האם כדאי לכם לעשות זאת.

האם אתם טכנופובים?

נראה כמו שאלה טריוויאלית, ואכן, זהו תנאי סף ברור. אם אתם אנשים שמתקשים מאוד לשבת מול המחשב, להכיר פרוצדורות טכניות חדשות וללמוד איך לתפעל מערכת לבניית אתר, אל תכנסו לזה!

לא משנה כמה האתר שאתם מעוניינים לבנות הוא פשוט או לא מסובך, עדיין יש מחקרים מקדמים שצריך לבצע, מערכת חדשה שצריך ללמוד לתפעל ולא מעט תהליכי ניסוי וטעייה לעבור. אם אתם יודעים שכל אלו לא עושים לכם טוב, פנו לאיש מקצוע. נקודה.

אבל… אם אתם לא טכנופובים או יכולים להתגמש עם הפחד בנושא, בואו נמשיך לשאלה השניה.

בניית אתר לבד - זה לא לטכנופובים
בניית אתר לבד - זה לא לטכנופובים

כמה יקר האתר שאתם צריכים לבנות?

ככלל ככל שההוצאה הכספית על האתר שלכם היא יותר גדולה, כך יותר מומלץ לפנות לאיש מקצוע לקבלת הצעת מחיר לבניית אתר. בשביל להבין יותר לעומק את השאלה הזו והתשובה עליה נבחן 4 סוגי אתרים – דף נחיתה, מיניסייט, אתר תדמית וחנות אינטרנטית. אם שמות האתרים שכרגע ציינתי לא אומרים לכם הרבה אני ממליץ לעשות הפסקה ולקרוא עליהם במדריך המלא לכל סוגי האתרים שפרסמתי, ולאחר מכן להמשיך ולקרוא את המאמר הנוכחי. ארבעת הסוגים האלו הם הרלוונטים ביותר לעסקים כיום ונבדוק איך כדאי לפעול מול כל אחד מהם, כאשר נתחיל עם שני סוגי האתרים היקרים ביותר שהם חנות אינטרנטית ודף נחיתה.

רגע, מה?! דף נחיתה הוא אתר כל כך פשוט איך יכול להיות שהוא כזה יקר?

אז נכון, הבנייה נטו של דף נחיתה היא האופציה הזולה ביותר הקיימת לאתר כיום, אבל דף נחיתה הוא דף שמטרתו היא קליטת של תנועה וגולשים שמגיעים מקמפיינים ממומנים. מאחר וללא קמפיין ממומן לדף נחיתה אין יכולת להביא לקוחות אין ברירה אלא לשלם גם על קמפיין כזה, מה שהופך את כל האופציה הזו ליקרה יחסית. כמובן שהנושא הזה הוא הרבה יותר מורכב ממה שאני מציג כאן אבל עבור התחנה ראשונה בבניית אתר לבעלי עסקים זו עדיין אופציה יקרה. אבל בכל זאת, למה לא לבנות אותו בעצמנו?

לדף נחיתה יש מטרה אחת. אחרי שהגיעו אילו גולשים מקמפיין ממומן, המטרה היא להמיר אותם ולהפוך אותם ללקוחות באותה הפעם שהם נכנסו אילו. כלומר, בניגוד לסוגי אתרים אחרים, אנחנו לא בונים על כך שהגולשים יתבשלו מעט עם הרצון שלהם ויחשבו קצת אם הם מעוניינים בשירות שלנו או לא. המטרה היא שהם יהפכו ללקוחות כאן ועכשיו. כדי לעשות את זה יש כמה כללים שצריך ליישם כדי שדף הנחיתה יהיה גם דף ממיר, ואותם אנשי מקצוע שמנוסים בבנייה של דפי נחיתה יכולים ליישם בצורה הטובה ביותר.
אז נכון אולי תהיה לכם את האפשרות לעשות את זה לא פחות טוב מהם וכך תוכלו לחסוך את ה1000- 2000 שקל הללו, אבל אם אתם תעשו איזה טעות שאתם אפילו לא חושבים עליה אבל מקדם אתרים מנוסה היה יכול למנוע אותה אתם, כרגע הסתכנתם בהפסד של כמה אלפי שקלים על קמפיין לא מוצלח שהביא המון תנועה לדף הנחיתה אבל המיר הרבה פחות ממה שתכננתם.
לכן, אם אתם מעוניינים בדף נחיתה, אל תקחו סיכון ולכו לחברה לבניית אתרים או למקדם אתרים.

סוג האתר השני הוא חנות אינטרנטית, גם כאן, ההמלצה היא לא לבנות את האתר הזה בעצמכם אלא דרך איש מקצוע. הסיבה לכך היא שמדובר על אתר מורכב עם הרבה אלמנטים שכדאי לדעת לפני שניגשים לבנייה בכדי שהיא תעשה כמו שצריך. בתור פרוייקט ראשון של בניית אתר זה יותר מידי גם אם אתם ההפך הגמור מטכנופובים, ולכן, גם כאן אל תעשו זאת בעצמכם

אוקיי, אז מתי כן נעשה את זה בעצמנו?
שתי האופציות שנשארו לבניית אתר לעסק הם אתר תדמית ומיניסייט ובהם בהחלט יש את היכולת לבנות את האתר לבד. גם בקורסים לבניית אתרים שמחייבים את הסטודנטים שלהם בפרוייקט גמר הפרוייקטים לרוב הם אתרי תדמית כך שאין מה לחשוש, גם אם תזדקקו למעט הדרכה או לכמה שיעורים פרטיים לבניית אתר, זה בהחלט יספיק בשני המקרים הללו.

מה יש לכם יותר, זמן (ועצבים) או כסף?

כאשר מדובר על עלות של בניית אתר, באופן גס ביותר בניית אתר תדמית עולה בממוצע 3500 שקלים ומיניסייט עולה 1500 שקלים, במידה ומדובר על אתרים בסיסים בלי שום תוספות מיוחדות. אם אתם בוחרים באיש מקצוע, ה-3500 האלו סוגרים לכם את הפינה יופי! מהצד השני אם אתם בוחרים לבנות את האתר שלכם בעצמכם אתם תזדקקו לשבועיים של עבודה שכוללת בתוכה עצבים וקצת תסכולים. ההצעה שלי היא לא להסתכל על מה שווה לכם יותר אלא על איזה משאב יש לכם יותר. אם אין לכם את הזמן והעצבים אבל יש לכם 3500 שקלים שתוכלו להוציא על הפרוייקט הזה, נראה לכם שזה לא משתלם, עדיין ההמלצה שלי היא שתלכו בכיוון של לשלם לאיש מקצוע. על אותו העיקרון אם אין לכם את ה3500 שקל כרגע אבל יש לכם את הזמן להשקיע בזה, גם אם אתם יודעים שזה יהיה קשה ומתסכל, בנייה של האתר בעצמכם תהיה האופציה הנכונה עבורכם.

אם אתם עדיין חוששים מהתהליך של בניית אתר בעצמכם תמיד ניתן ליצור קשר עם בונה אתרים או מקדם ולבקש שירות של ייעוץ לבניית אתר בכדי לקבל את הליווי המקצועי רק היכן שצריך במינימום עלות

אם זה אתר יקר, פנו לאיש מקצוע ואל תעשו את זה לבד
אם זה אתר יקר, פנו לאיש מקצוע ואל תעשו את זה לבד

חשיבה ארוכת טווח

הסעיף הזה הוא מאוד חשוב למרות שנוטים לא להתייחס אילו מאחר והוא נתפס כפחות מיידי. כל בעל עסק יודע שהעסק משתנה ומתפתח עם הזמן. הרבה מאוד פעמים השינויים וההתפתחויות הללו יכולים להביא לתוצאה שונה לחלוטין מהחזון שהיה לכם בתחילת הדרך. חשוב להבין שאתר לעסק משתנה יחד עם העסק, כלומר, אם קורים בעסק שלכם שינויים כדאי מאוד שאלו יראו גם באתר שלכם. לכן השאלה היא עד כמה העסק שלכם משתנה ככל שעובר הזמן. אם קצב השינוי הוא גבוהה פחות כדאי לבנות את האתר באמצעות איש מקצוע אלא יותר בעצמכם. למה? כי לרוב שינויים באתר מחייבים תוספת תשלום לחברה שבנתה לכם אותו בכדי שזו תעדכן את מה שצריך, מה שאומר שההוצאה לא תיגמר בסכום הראשוני שהוצאתם אלא תתפח ליותר. מנגד אם בניתם את האתר שלכם בעצמכם יש לכם אפשרות להימנע מההוצאה הנוספת הזו, ויותר טוב מכך, סביר להניח שיקח לכם מעט מאוד זמן להוסיף את העמוד החדש שכן כרגע אתם כבר מנוסים בבנייה של אתר אחד לפחות על כל העמודים שבו. במצב הזהתוספת של דף תיקח הרבה פחות זמן ומאמץ מה שהופך את זה ליותר משתלם מהסכום שתצטרכו לשלם לחברה לבניית אתרים עבור אותה העבודה בדיוק.

ככלל, אני חושב שאף אתר לא אמור להיות פרוייקט שמסתיים כאשר הבנייה הראשונית הסתיימה אלא כפרוייקט שרץ איתכם כחלק בלתי נפרד מהעסק וכולל גם קידום אתרים, ולכן אם אתם חושבים בצורה ארוכת טווח תמיד כדאי לתת העדפה לבניית האתר בעצמכם.

לקוחות ממליצים

מוזמנים להתרשם מכל חוות הדעת עליי
כמקדם אתרים מומלץ

ניתן גם להשאיר פרטים בטופס הבא

מתעניין בבנייה או קידום האתר שלך? מוזמן לשיחת ייעוץ ראשונית ללא עלות!

בוא נגלה איך נגיע יחד למקום הראשון ונביא הרבה לקוחות חדשים לעסק שלך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם...

mobile marketing
איך לקדם אתר בגוגל?
כפיר מנשה

6 דרכים סופר ממירות לשיווק במובייל

רוב הגלישה מתבצעת דרך מכשירים ניידים. לכן גם אתם חייבים לדעת על כל הדרכים הטובות ביותר לעשות שיווק במובייל כמו שצריך!

דילוג לתוכן